Nuffnang Ads

Nuffnang Ads

Monday, February 18, 2013

::3rd year intensif: PJJ student::

Assalammualaikum..

Baru berkesempatan untuk menulis blog after a week balik dari intensif.. al-maklum le confirm keje dah ada kan tambah lak ngan line tenet yang seperti 'kura-kura' itu..huhu.. K la kali ni nak bercerita tentang intensif usm tahun ke-3..

Tahun ni intensif kembali ke 3 minggu..tahun lepas 2 mggu je.. Tapi walaupun 3 minggu rasa macam 'pack' sangat.. dengan assignment, kelas n exam.. Minggu pertama penuh dengan kelas n masa ni la diambil untuk siapkan assignment..huhu.. assignment last minute.. bukan sengaja tak buat tapi ade satu assignment ni memang susah sikit nak faham camne nak buat.. kena buat kajian awal.. sebenarnya assignment ni penting sebab kalau tajuk yang baik akan diteruskan untuk assignment tahun depan tuk subjek projek pengurusan.. Disebabkan assignment ni la mencelikkan mata sampai ke pukul 3 pagi untuk siapkan.. huhu.. So ramai la juga yang tido lambat hari sebelum tarikh hantar tu sebab tengok sume bilik duk cerah n bising lagi.. Tambah lak dengan latihan2 tambahan yang diberi oleh lecturer masa intensif ni.. so kesimpulannya, tahun ketiga xde la berjalan sangat.. Perancangan untuk berjalan tu ada tapi last minute cancel sebab masing2 nak siapkan assignment. so kita orang just gi makan beramai-ramai kat teluk tempoyak..cam aktiviti wajib lak setiap tahun..hehe..

antara rakan yang pergi makan2

Next year dh tahun ke-4 dan sepatutnya menjadi tahun akhir tetapiiiii.. emm..sebenarnya saya merupakan di kalangan batch pertama yang mempunyai tambahan kredit pengijazahan iaitu 136 berbanding sebelum ni 109 rasanya.. Pastu ade beza sikit sama ada buat latihan amali atau projek paper + 2 paper.. Latihan amali tu plak bukan macam masa wat diploma dulu..kena wat presentation lak... so mayb akan amik projek paper so total next year 8 subjek..huhu.. sekarang dalam dilema sama ada nak amik 4 tahun atau 5 tahun sebabnya projek paper tu berat sebenarnya.. kena buat kajian n memerlukan masa n komitmen yang tinggi.. wat masa ni xde keputusan lagi..huhu..

Sekarang masih lagi ada assignment yang perlu diselesaikan n study tuk final lak.. semoga tahun ni dapat dean list n next year leh la amik 8 subjek..=)

Yang best tahun ni dapat kenal n tambah lagi kenalan terutama yang dah senior.. =) semoga persahabatan ini berterusan..

k sampai cni dulu..jom layan gambar..


Ni masa hari pertama sampai..jem jalan masuk USM.. 1st time jalan jem masa intensif..

sebelum makan baca doa dulu..=)

opps..abaikan pinggan2 yang berselerak itu..

budak kacamata..imej baru saya tuk tahun 2013..aiyarrkk..sudah ade kerabunan sedikit..huhu

antara jejaka yg join..

with kak mira.. cek mek kelate..=)

my sis from left: k.zura, k.amy, k.hani n k. rosni


alhamdulillah..dapat lagi tahun ni..

ni hasil RM50.. Ade lagi yang dah beli tapi x sempat nak snap dh..





5 comments:

  1. Alamak.. dia lagi laju post psl intensif.. bru ingt nk post..xleh jadikk ni..heheheh :P

    ReplyDelete
  2. syahir:ni pun dh kira lmbt gak..cepat2 update..nk baca lak..

    ReplyDelete
  3. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. gudluck dear!!salam perkenalan from me... =)

    ReplyDelete