Nuffnang Ads

Nuffnang Ads

Tuesday, March 31, 2015

Misi Mencari Cinta..Ehh Mixer..Selesai!!!

Assalammualaikum..

Setelah sekian lama menyimpan hasrat membeli mixer akhirnya tercapai juga hari ni 31.03.2015.Matlamat asal nk beli stand mixer yang heavy duty yang watt tinggi la..kira nak buat roti guna mixer sonang.. Tapi setelah mengambil kira beberapa kriteria akhirnya keputusan muktamad beli yang biasa2 je tapi xde la yang watt rendah sgt.. Antara kriteria semestinya bajet la..hihi..
 
Sebelum nak membeli mixer ni try juga buat research nk tau jenama apa yang ok untuk mixer. Tapi tak banyak review yang ada.. yang banyak semua pasal 'kitchenaid'.. huhu.. Rasanya hampir semua yang minat baking ni memang nak kitchenaid kan.. sbb kaler die tu.. Tapi apa kan daya..lebih bajet kut.. yang hutang bayar bulan2 ada..tapi sekarang sy lebih suka konsep cash atau 'tanpa hutang'.. Biar beli yang ada kualiti, mengikut kemampuan, tahan lama dengan tunai.. so kepala dh tak fikir banyak pasal hutang..=)
 
Selepas dh lama mencari jenama yang nak beli akhirnya terbaca kat satu blog kat sini.. dari blog sini la sy ambil keputusan nak beli mixer jenama kenwood..
 
"Saya selalu advice student cari mixer yang o.k sket. Seperti mana yang selalu saya kata - ``saya ni bukanlah jurujual Kenwood atau saya dapat komisyen daripada syarikat Kenwood, tapi saya sangat-sangatlah menggalakkan u all semua beli mixer Kenwood...''hehehhe. Kalau tak mampu beli yang set tu, beli jer yang handmixer tu. Rasanya rega dalam RM100 lebih kot. Jangan beli yang made in China. Tak tahan lama. Ok, byeeee...."
 
 
Terima kasih kat owner blog bzee bakery untuk post tersebut..at least membantu gak la.. Tapi sy tak try lagi mixer..dalam kotak lagi tu..siap bau kedai lagi..rumah pun x sampai lagi..hihi.. InshaaAllah harap2 ok.. Lagi pun jenama Kenwood dah biasa dengar kan..promoter seng heng tu pun cakap bagus.. haa..sy beli mixer ni kat seng heng.. lepas dah tau nak beli mixer mana research lak kat mana ada jual mixer Kenwood.. Jumpa la kat web seng heng.. Tengok gambar dh tertarik pastu tgk ciri2 die kira memang dah jatuh hati la.. Tapi hari ahad sebelum ni dh gi Aeon sebab rasanya pernah Nampak mixer ni kat Aeon.. Tambah lak hari ahad tu ada Aeon privilege member card.. shopping RM100 dapat voucher RM5.. Tapi harga kat Aeon RM399.00 and xde diskaun dan... last stok yang display tu je yang macam dh tak bape sempurna.. maka tak jadi la beli kat Aeon n melepas voucher 20 hinggit.. hihi.. tapi beli kat seng heng ada diskaun gak sebab member.. =)
 
tadaaaa..ni la mixer kite..

  • Kenwood HM680
  • RM369.00 + RM19 (Tambah warranty--> jadi 2 tahun di Seng Heng)
  • 350watt
  • bowl capacity 3L

Memang target at least nak beli mixer 350watt.. kalau nak bisnes kecik2 ok lagi la.. kalau berjaya bisnes ni n bertambah rezekinya bolehlah beli yang 900watt tu nanti.. buat permulaan ni beli yang biasa2 je.. asalkan lepas nak buat meringue..hihi..
 
InshaaAllah lepas dh guna nanti sy buat review.. itu pun kalau ada kelapangan la ye..hihi..
 
o.k.. sekian...oppss.. nak ucap 'SELAMAT MENYAMBUT GST' esok..hihi.. n memang target nak beli mixer sebelum gst.. sebab tak tau naik harga ke tak..huhu.. untuk sambut GST ni kena jadi pengguna n pembeli bijak dengan.......memilih/ membeli dengan penjual yang jujur.. Camne nak tau jujur ke tak.. kena ada ilmu sikit la.. kena tau barang apa yang naik barang apa yang sepatut turun.. ok.. byeeee... #taknakkomenbanyak2..=)

6 comments:

  1. betul! barangan jenama Kenwood bestt.. saya pun suka.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..Alhamdulillah..hihi..1st time beli kenwood n xtau sgt psl brg elektrik ni..=)

      Delete
  2. saya pun tengah mencari mixer yang sesuai.. elok lagi ke mixer yang ini? tahan lasak tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry sy br jenguk blog..hihi..masih elok smpai skrg..untuk adunan biasa ok la.. untuk roti tak sesuai..

      Delete
  3. saya tengah survey tq entry ni ya

    ReplyDelete