Nuffnang Ads

Nuffnang Ads

Wednesday, August 12, 2015

Gajet Baru Lagiiiii...

Assalammualaikum...

tadaaaaa.. ni la gajet terbaru kite...
 
Nampak..terus letak gambar.. xtau nak buat 'pendahuluan' camne..hihi.. Ni mesin jahit portable.. so boleh jahit yang biasa2 je..tp rasanya baju kurung lepas ni.. Dah lama nak mesin jahit walaupun... tak pandai menjahit..padahal mak memang sorang tukang jahit..huhu.. so ni kiranya permulaan la.. hopefully berterusan..huhu..
 
Macam biasa kalau nak beli sesuatu mesti buat research dulu..meng'google' la apalagi.. nak tahu mesin jahit portable yang mana yang elok.. so kebanyakannya memang menggunakan jenama 'Global' ni.. salah satu kelebihan yang ada pada jenama ni adalah 'warranty'.. kebanyakan mesin jahit portable yang lain tak ada warranty..yg ni ada warranty 1 tahun.. 
 
Sebenarnya ni hadiah birthday kite..mr hubby bayarkan tapi yang order kite..biasa la bini dia ni kalau bab beli online memang terer..hihi.. survey gak kat pasaraya dan yang ada jual kat Tesco sahaja.. kalau kat Ipoh ni Tesco st18.. 1 hari round 4 pasaraya kat Ipoh ni nak cari mesin jahit ni..sebab rasanya pernah Nampak jual cuma tak ingat kat mana..tapi time tu macam 'nanti la..' kan... tapi kat Tesco jual dalam RM2xx agak mahal sebab nak hampir  RM300 rasanya so tak jadi beli kat Tesco sebabnya dah google ada yang dapat harga RM18x kat lazada.. jauh kut bezanya.. so next sy cr kat lazada tp malangnya sold out lak.. kecewa..disebabkan keinginan tu membuak2 tahap tak tahan tu kan so try cari kat online shop lain.. lastly jumpa kat ensogo harga RM199 all in.. apa lagi terus wa mr hubby n terus bg green light..sepantas kilat sy order.. actually ni 1st time beli kat ensogo.. Alhamdulillah isnin lps sampai.. ikutkan delivery amik masa 7-14 hari.. seminggu lebih gak la tunggu.. Lepas dah setel order cam biasa kalau ada kelapangan tu memang suka sangat window online shopping ni.. masuk la lazada..tuptup ada mesin jahit ni..harga RM189 camtu kut..kira murah sikit la..adehhh..xpa la dh order kat ensogo kan..
 
Tahak kualiti mesin ni tak dapat nak cerita lagi skrg sebab tak test lagi..bawa blk pun belum sbb hr ni baru ada kat ofis..nnt kite try ek..klu rajin kite cite kat cni...klu rajin la ek..hihi..
 
ok bye...
 
 

3 comments:

  1. Replies
    1. seronok mmg seronok tp nk kena belajar jahit lagi..huhu..

      Delete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete