Nuffnang Ads

Nuffnang Ads

Wednesday, August 10, 2016

::dah tua::

Assalammualaikum..


Lama dah tak bersiaran.. Just nak cerita tentang satu makan malam durian.. tajuk utama bukan durian..hihi..tapi ttg satu topic masa mkn tu.. Ada jiran jamu durian malam kelmarin hasil kebun arwah bapanya..maka kami jiran2 ni berkumpul la makan ramai2.. so mcm biasa sy ngan jiran sebelah rumah duk sembang berdua..al-maklum la ktorang ni kan pemalu..hihi.. so die pun bercerita la pasal die pegi konvoi kat pangkor.. ktorang dua2 ni ttc..tarikh kawen pun lebih kurang je..sbb tu ktorang mcm faham la perasaan masing2.. so die pun cerita masa die konvoi tu ada juga dikalangan kawan die tu ttc juga..so mcm sedih la sbb masih tiada rezeki.. so jawapan die 'sebab kite dah tua'.. so ayat tu buat sy macam tersedar sbb betul la tu statement tu.. sebenarnya lately ni sy semakin emosi sikit.. bila pegi mana2 nmpk pasangan muda dukung baby mula rasa sayu, sedih..pegi shopping mall pun sama..ramai je ibu2 muda pegang baby bawa stroller.. perasaan ni sebenarnya dah lama x rasa sbb sebelum ni macam ok je..just go with the flow kan.. Emo masa 1-3 tahun awal perkahwinan dulu je..lepas tu macam dah ok..kalau ada pun skali skala.. cuma baru2 ni je terlebih emosi.. mungkin betul kata jiran tu sebab sy dh semakin tua.. dah masuk 3 series.. kawan lain yang sebaya dah ada 3/4 orang anak dah.. at least dah ada sorang.. hmm..perlu kuatkan lagi semangat.. or better just duduk kat rumah je..huhu...ok la bye..

No comments:

Post a Comment