Nuffnang Ads

Nuffnang Ads

Friday, December 28, 2012

Luahan Perasaan: Edisi PJJ Student

Assalammualaikum..

HAri ni nak meluahkan perasaan sedikit tentang ketidakpuasan hati.. AMbil iktibar dari pengalaman saya..sy ceritakan dulu enviroment of pjj student..sy merupakan pjj student n skrg tahun ke-3.. menjadi pjj student bkn senang dgn keje, rumah tangga, assgt, study 10 subjek untuk 1 tahun byk yang kena dikorbankan.. sebagai pjj student kt harus bergerak sndri n x mengharapkn org lain termasuk la dlm membuat assgt.. sebelum ini kebanyakan tugasan adlh berkumpulan ttp thn ni byk yg individu tp still ada yg berkumpulan.. n tahun ni byk tugasan yg kite perlu kaitkn dgn sekeliling kita n perlu byk berfikir.. ok suitable dgn level la kan..  so untk membuat tgsan berkumpulan kite perlu cr ahli kump sndri.. so yg mmg dh ada geng senang la kan tp yg sebaliknya bleh la mengiklankan tuk cr ahli dalam portal.. haa di sini RISIKOnya.. 

RIsikonya sama ada ahli yg join tu betul2 boleh bg kerjasama atau x.. dan paling penting sbg pjj student adlh KOMUNIKASI.. any decision please inform everybody.. kan teman dh mula speaking.. 

situasi sy apabila one of group member (mmg x kenal just berhubung melalui hp n emel) n die volunteer nk jd ketua tuk compile sume assgt tiba2 buat sendiri semuanya n hntr tanpa pengetahuan yg lain.. ok mayb ada yg ckp " ok la tu dh ada org bt". mslhnya sy dh hntr part sy kat die.. klu die bgtau awal2 die dh hntr n tlg buatkn senang la sy xyah buat.. penat sy cr info n buat tiba2 idea sy x digunakan..korang rasa x perasaan sy..rasa sia2 keje sy n tak dihargai langsung..

moral of the story, Tolongggggg la...klu rasa awak tu bagus sgt ada idea sndri buat je individu..xyah nk join group.. lecturer tu mmg bg sape nk wat individu..

Entry ni bukan tujuan sy nk memburukkan sesiapa just sbgai pengalaman n ambil iktibar.. 

tq..

No comments:

Post a Comment

Post a Comment